Морски приключения

Още една тема, свързана с любимото за всички ни МОРЕ. Как да стимулирате детето си да пише и чете в летните месеци? Поговорете с детето си какви интересни обекти и предмети е открило по време на почивката си на морето, кои животни живеят в морето и океана, нека си спомни  кой беше най-забавният, най-щурият, най-тъжният или най-вълнуващият момент през мечтаната почивка. Ако тази година не сте имали възможност да организирате почивка на море, може просто да си помечтаете за нея 🙂 – пуснете си звук от вълни, поговорете с детето си “Какво би се случило ако….”.

Може да покажете на детето си и работните листове за морски приключения и да продължите темата за морето по забавен начин.

Ще ви бъде необходимо:

  • принтирани работни листове за морски приключения;
  • ножица;
  • лепило по желание.

Първо изрежете целите думи заедно със изображението. Помолете детето си да прочете думата, то лесно ще я прочете виждайки картинката отпред 🙂 След това може да започнете да усложнявате задачата като разрежете няколки думи на срички. Помолете детето си да сглоби всяка дума. След това може да отрежете и изображението и детето да съумее да сглоби думата и да я съедини със съответстващата я картинка.

Ако детето ви се справя лесно със задачите може да разрежете няколко думи на отделни букви, да ги разбъркате  и да помолите детето си да залепи картинката и буквите така, че да получи отново цялата дума. 

И накрая ако пожелае може да изпише само думите на контролните листове.

Следва и забавна част, разбира се! Не може само да се пише и чете 🙂

Изрежете с детето си картинките, които се намират под думите в таблицата. Може да изиграете с тях забавна игра. Подредете ги в случаен ред и измисляйте забавна морска история с тях! Може да ги обърнете с лицето надолу, да ги издърпвате една по една и отново да измислите весели, небивали, чудати истории. Запишете ги в тетрадка, детето ви може да измисли заглавие и да нарисува илюстрации към разказа. Забавлявайте се

П.П. Подобни игри може да изработвате и сами, използвайки изрезки от картинки на стари, вече изписани работни тетрадки или познавателни книжки. 

Може да изтеглите Работните листове за морски приключения   от ТУК

Споделяйте ваши отзиви и приложения на този обучителен  материал във ФБ групата ни

МЕГА МОНТЕСОРИ МАМА

Ще се радваме на вашата обратна връзка!

Поздрави, 

екипът на МЕГА МАМА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сайта ни използва бисквитки. Без тях функционалността на сайта би била ограничена или невъзможна.