Научи азбуката с мидички

Ах, морето! Любимо на малки и големи. Ако морската ви ваканция е приключила или тепърва предстои, и децата ви нямат търпение да се гмурнат във водни и пясъчни забави, можем да ви предложим да се насладите на тази забавна игра. Всъщност писането в пясък е била основна методика за ученето на писмо и четмо още в килийните училища, това  е и традиционен монтесори материал, но малко ъпгрейднат 🙂 Повечето от вас сигурно знаят, че пясъка и водата оказват терапевтично въздействие върху децата, успокояват психиката, създават атмосфера на радост и удоволствие, това е и причината децата толкова много да обичат работата с тях. Продължете морските приключения и у дома, при това научавайки нещо ново по забавен начин!

Какво ще ви бъде необходимо:

  • найлонова торба с цип;
  • акрилна боя ( може да изберете и друг цвят боя, например жълто);
  • готварска сол
  • брокат, мъниста, перли
  • мидички, раковини, морски звезди и други украси
  • принтиран шаблон  Мидички с азбуката

Изсипете 1ч.ч. сол в найлонова торба с плътно затваряне и изсипете малко акрилна боя. Затворете плътно и мнооого добре размесете боята със солта, докато напълно се оцвети. Изсипете в плитък съд и оставете боядисаната сол да изсъхне за 30 мин на слънце. След което може да пристъпите към украсяване 🙂 Ако не разполагате с брокат може да оставите “пясъчната сол” натурална, пак ще се хареса на на детето ви, гарантирам!

Ако разполагате с мидички, събрани от морето може да надпишите вътрешната им част с буквите от азбуката с перманентен тънкописец. ако нямате достатъчно бройки може да използвате нашите страхотни мидички с азбуката.

За да изписва букви или символи ( ако детето ви е по-малко) детето ви ще има нужда от тънка пръчица, молив, четка за рисуване или може да използва пръстите си. Също така след като изпише буквата може да запълни следата с камъчета, перли  или други морски съкровища. Ако детето ви пише самостоятелно кратки думи може да използвате продълговат съд, в който да изсипите пясъка, и то да изписва направо цели думи.

Може да изтеглите шаблона за Мидички с азбуката от ТУК

Споделяйте ваши отзиви и приложения на този обучителен материал във ФБ групата ни

МЕГА МОНТЕСОРИ МАМА

Ще се радваме на вашата обратна връзка!

Поздрави, 

екипът на МЕГА МАМА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сайта ни използва бисквитки. Без тях функционалността на сайта би била ограничена или невъзможна.