Театрализирана игра “Дядовата ръкавичка”

Нека героите от класическата приказка “Дядовата ръкавичка” оживеят в ръцете на детето ви. Ето и няколко идеи как може да играете с този образователен материал:
1. Направи си топла ръкавичка – принтирайте два броя ръкавички (лява и дясна). Помолете детето ви да ги изреже по контура и да ги слепи като поставя лепило само по края на ръкавичките ( не слагайте лепило на долната част, за да може тя да се отваря). Ако детето ви  е по-голямо може да направите дупки с перфоратор и то да зашие двете парчета от ръкавичката с прежда или дебел шнур. След което може да оцвети готовата ръкавичка като използва различни бои и моливи, пайети, брокат, прежда, вълна или памук.

  1. Направи си театър – Прочетете приказката “Дядовата ръкавичка”. Принтирайте, оцветете и изрежете листовете с големи животни, подлепете ги върху дървени пръчки от близалки и ще имате театър с животни. 

За направата на ръкавичката може да използвате идеите в точка първа и да принтирате малките животни, които детето ви да пъха в ръкавичката. Детето ви може да пресъздава приказката като играе с животните и ръкавичката и я преразказва. Стимулирайте го за променя реда на действията, да променя историята, да съчини друг край или начало, така приказката всеки път ще бъде различна. Може да използвате светлинна маса или фенерче, за да виждата кой влиза и кой живее в ръкавичката 🙂 

  1. Учене на предлози – играйте игра с вашето дете. Постави зайчето пред ръкавичката, върху, над, под, сложи мечката пред мишката и т.н.
  2. Научете как живеят животните зимата – прочетете повече за начина на живот на тези животни през зимата от енциклопедии, книги и образователни видеа. 

 

  1. Сериационно подреждане – подредете животните във възходящ и низходящ ред. Кое е най-малкото, кое най високото и т.н.  

Чрез  този образователен материал вашето дете ще усъвършенства следните качества:

 

  • фина моторика, 
  • координация око-ръка, 
  • търпение
  • концентрация
  • творчество и креативност
  • обогатяване на речниковия запас

 

 Този ресурс е БЕЗПЛАТЕН! За да го получите е необходимо да си направите регистрация в сайта. Той съдържа 4 листа с размер А4 – 2 броя големи ръкавички, 1 брой големи животни и 1 брой малки животни.

 

Свалете ресурса от тук Театрализирана игра “Дядовата ръкавичка”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сайта ни използва бисквитки. Без тях функционалността на сайта би била ограничена или невъзможна.